Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Εντείνονται οι ζυμώσεις αναφορικά με την τελική τύχη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικό Α.Ε. και όπως όλα δείχνουν, άμεσος εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής λόγω της στενής του προσωπικής σχέσης με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, κ. Σπύρος Πολλάλης “οι επενδυτές θα πρέπει να σεβαστούν τις ανάγκες της χώρας αναφορικά με τη συγκεκριμένη περιοχή”. Ο κ. Πολλάλης προχώρησε στη δήλωση αυτή μετά την παρουσίαση μελέτης που η υπό αυτόν ειδική ομάδα πραγματοποίησε, ως προς την τελική χρήση και δόμηση της περιοχής. Ο κ. Πολλάλης μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως “εάν οι επενδυτές δεν αξιολογήσουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και δεν αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη μελέτη, σημαίνει πως δεν έχουν επί της ουσίας σοβαρό ενδιαφέρον για το Ελληνικό”. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας μια σειρά δυσκολιών ως προς το τελικό -τεράστιο επί της ουσίας- εγχείρημα στο πρώην αεροδρόμιο, ο κ. Πολλάλης επί της ουσίας μίλησε για plan B ακόμα και με το χωρισμό της περιοχής σε δύο με τρία οικόπεδα.
Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Ανάπτυξης διαμηνύουν με ξεκάθαρο τρόπο πως η εταιρεία ειδικού σκοπού για το πρώην αεροδρόμιο θα προχωρήσει κανονικά με στόχο να “συμμαζέψει” μια σειρά εκκρεμοτήτων στο Ελληνικό. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως σκοπός της εταιρείας ειδικού σκοπού θα είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στα μικρότερα οικόπεδα της περιοχής και να “καθαρίσει” την περιοχή από δικαστικές και άλλου είδους διαμάχες. Κάπως έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα οι επενδυτές να διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο καθώς δεν είναι δυνατό το ΤΑΙΠΕΔ να κατορθώσει να ασχοληθεί με όλες τις διαστάσεις της ιδιωτικοποίησης στην περιοχή.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στόχος της κυβέρνησης μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να εντείνει τον κοινωνικό διάλογο αναφορικά με τη χρήση της περιοχής καθώς δεν θέλει να δημιουργήσει μέτωπα στο παρά πέντε της ιδιωτικοποίησης.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.