«Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο.

«Ενημέρωσα τους αρχηγούς για τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup. Παρεμπιπτόντως δεν πήραμε κουτσουρεμένη δόση όπως ελέχθη, πήραμε την δόση όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα χρηματοδότησης», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι «υπήρξε η πρόταση να πάρουμε περισσότερα αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι θα είχαν πρόβλημα με τα κοινοβούλιά τους».

Σε ερώτηση για το ΦΠΑ στην εστίαση είπε ότι το θέμα είναι στο τραπέζι, η απόφαση θα ληφθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και αν αποφασιστεί θα ισχύσει από 1η Αυγούστου.

Στη σύσκεψη, βασικό αντικείμενο της οποίας ήταν το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων, παραβρέθηκε και ο υπουργός εσωτερικών κ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος όπως μετά από λίγη ώρα αποχώρησε.

Στην κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία καθώς οι σκληρές διατάξεις του νομοσχεδίου και οι απολύσεις στο δημόσιο έχουν προκαλέσει νευρικότητα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της συμπολίτευσης. Αν και δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος καταψήφισης δεν θέλουν να έχουν διαρροές κατά την κρίσιμη ψηφοφορία. 

Πηγή: protothema.gr