Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

του Αλέξανδρου Κασιμάτη

(Upd)  Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πώληση του Ταχυδρομικού Τμαιευτηρίου. Χθες, εν τω μεταξύ, έληξε η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό της Proton bank με την Eurobank και το fund Oaktree να καταθέτουν προσφορές. Οι εκτιμήσεις είναι ότι το ΤΧΣ θα κατοχυρώσει και τις δύο τράπεζες στην Eurobank.

Δύο προσφορές προέκρινε η Rothchild, που είναι ο σύμβουλος του διαγωνισμού για την πώληση της Proton Bank.

Η μία προσφορά προέρχεται από την Eurobank και η άλλη από το αμερικανικό hedge fund Oaktree.

Σημειώνεται ότι η νέα Proton Τράπεζα, ιδρύθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2011, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης της Τράπεζας της Ελλάδος, σε εφαρμογή του Νόμου 4021/2011 περί εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε ό,τι αφορά το ΤΤ, υπενθυμίζεται  ότι προσφορές υπέβαλαν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Το Oaktree Capital Management ειδικεύεται στις εναλλακτικές επενδύσεις ενώ είναι γνωστό στην ελληνική εφοπλιστική κοινότητα καθώς έχει χρηματοδοτήσει πολλές εταιρείες συμφερόντων Ελλήνων εφοπλιστών που είναι εισηγμένες στη Wall Street και αντιμετώπιζαν προβλήματα ρευστότητας.

Tο 2012 απασχολούσε πάνω από 700 εργαζόμενους,  ενώ διαθέτει γραφεία στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, τη Σιγκαπούρη, τη Σεούλ, το Πεκίνο και το Άμστερνταμ.