Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), ως ένα έργο μείζονος σημασίας για την Ελλάδα αλλά και για την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε σήμερα με ανώτερα στελέχη της κοινοπραξίας του αγωγού.

O αγωγός σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν προς την Ιταλία διερχόμενος από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Σαμαρά, συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης και ο Υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου ενώ από την πλευρά του TAP, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας Kjetill Tungland, Markus Brokhof, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Markus Brokhof καθώς και  ο Country Manager του έργου στην Ελλάδα, Rikard Scoufias.

Μετά τη συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, κ. Tungland, δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση τη συνεχή υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ενισχύει τις πιθανότητες της ελληνικής διαδρομής, καθώς η ημερομηνία για την απόφαση σχετικά με το Νότιο Διάδρομο φυσικού αερίου πλησιάζει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, για την ανεκτίμητη υποστήριξή του».