Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές με τον ευρύτερο δείκτη να σκαρφαλώνει για τέταρτη φορά σε πέντε μέρες, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για την ανάπτυξη της Κίνας που δείχνει ότι σημείωσε ανάπτυξη 7,5% το β’ τρίμηνο, ποσοστό ίδιο με αυτό των προβλέψεων.

Η Jiangxi Copper, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής μετάλλου της Κίνας, κατέγραψε κέρδη 3,2% στο Χόνγκ Κόνγκ. Η BYD Co., κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέρος της οποίας ανήκει στον Warren Buffett, σημείωσε άλμα 8% στο Χόνγκ Κόνγκ, μετά την ανακοίνωση ότι η Κρατική Επιτροπή της Κίνας προτίθεται να αντικαταστήσει αρκετά κρατικά οχήματα με ηλεκτρικά.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific – εκτός του Ιαπωνικού δείκτη – σημείωσε άνοδο 0,4% στις 440,61 μονάδες στο Χόνγκ Κόνγκ καθώς περίπου τρεις μετοχές κατέγραφαν κέρδη για κάθε δυο που σημείωναν πτώση. Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Τα futures στον Standard & Poor’s 500 κέρδισε 0,3%. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,3% για να κλείσει αγγίζοντας τις 1.680,19 μονάδες στη Νέα Υόρκη στις 12 Ιουλίου. 
Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε πτώση 0,2% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε  0,3%. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 κινήθηκε ανοδικά 0,8% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index σημείωσε άνοδο 0,2%. Στην Ταϊβάν ο Taiex κέρδισε 0,1%.

Στο Χόνγκ Κόνγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε 0,5% με όγκο συναλλαγών 38% μικρότερο από τον μέσο όρο 30 ημερών. Η Tencent Holdings Ltd., διαχειρίστρια μιας εφαρμογής μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων, σημείωσε άλμα μετά τη δέσμευση την κρατικής επιτροπής για αναβάθμιση των διαδικτυακών υποδομών της.