Του Κωστή Πλάντζου
 
Μετά από την ανελέητη φοροεπιδρομή στα ακίνητα, το υπουργείο Οικονομικών κάνει το ίδιο και στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ., τους οποίους, αφού πρώτα τους παρέσυρε να αγοράσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με χαμηλή φορολογία, τους επιβάλλει αναδρομικά και εφέτος τον φόρο Πολυτελείας (το ίδιο έγινε τα 2012). Από του χρόνου δε, σχεδιάζει να τα φορολογήσει με βάση την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου και όχι ανάλογα με τα κυβικά (όπως ισχύει ως τώρα),  ώστε να  πάρει περισσότερα από τους ιδιοκτήτες!

Το «κτύπημα» θα είναι τριπλό, γιατί έτσι περισσότεροι ιδιοκτήτες  θα κληθούν να πληρώσουν και «έκτακτη εισφορά» (ή «φόρο πολυτελείας» όπως το ονομάζει η κυβέρνηση) αλλά και μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος λόγω των τεκμηρίων.
 
Μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, προανήγγειλε ότι θα προωθήσει ένα τέτοιο σύστημα, απλά … δεν προλάβαινε να αλλάξει και για φέτος το σύστημα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού θα φορολογηθούν με «τσουχτερούς» συντελεστές.

Στο «δόκανο» της εφορίας θα μπουν τα οικολογικά Ι.Χ που πωλούνται ακριβότερα σε σχέση με τα συμβατικά Ι.Χ ιδίου κυβισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ