Απώλειες μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ σημείωσαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους, στην αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve Ben Bernanke στο Κογκρέσο για την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις Goldman Sachs και Coca-Cola Co. να ξεχωρίζουν.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη για το το β’ τρίμηνο του 2013 διπλασιάστηκαν, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,93 δισ. δολάρια, ή 3,70 δολ ανα μετοχή, από 962 εκατ. δολάρια, ή 1,78 δολ ανα μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίθετα η Coca-Cola ανακοίνωσε μικρή πτώση 4% στα κέρδη της για το β΄ τρίμηνο στα 2,68 δισ. δολ. ή 59 cents ανά μετοχή από 2,79 δισ. δολ. ή 61 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 63 cents και έσοδα 12,96 δισ. δολ.

«Οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δανείζονται φθηνά και να το χρησιμοποιούν για τις πληρωμές μερισμάτων και επαναγορές μετοχών πράγμα το οποίο θα σταθεροποιήσει την αγορά»,  δήλωσε ο Patrick Spencer, επικεφαλής του τμήματος αμερικανικών μετοχών για το Robert W. Baird & Co στο Λονδίνο.

“Οι διαφορετικές δημόσιες δηλώσεις από τα μέλη της Fed έχουν προκαλέσει σύγχυση” ανάφερε ο Brad Sorensen, διευθυντής έρευνας και αγοράς και στο Charles Schwab. “Είναι πολλά τα μηνύματα που βγαίνουν προς τα έξω από την Fed. Kάποιες φορές δεν χρειάζεται να ξέρεις τι περιέχει η συνταγή, πολλές φορές υπάρχουν διαφονίες στα οικονομικά”, τόνισε

Ο Dow Jones σημείωσε οριακές απώλειες 0,21% στις 15.452 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε επίσης οριακές απώλειες 0,39% στις 1,676 μονάδες ενώ οριακά με αρνητικό πρόσημα κινήθηκε και ο Nasdaq στις 3,599 σημειώνοντας απώλειες 0,24%

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 πέτυχε τη Δευτέρα κέρδη για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, στο καλύτερο κερδοφόρο σερί του από τον Ιανουάριο, ενώ αν και σήμερα κινούνταν θετικά θα πετύχαινε  το μεγαλύτερο σερί κερδών από το 2004 όταν και τότε είχε κάνει εννέα συνεχείς συνεδρίες με κέρδη.

Το αμέσως επόμενο ρεκορ είναι του 1995,  όταν σημειώσε 12 συνεχείς συνεδρίες με κέρδη, τόνισε ο Howard Silverblatt, αναλυτής της S&P Dow Jones Indices.

Η Intel Corp σημείωσε κέρδη 1, 29%, η AT&T σημείωσε άνοδο 0,93% και η Caterpillar κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 0,88%.

Στους χαμένους της βραδιάς η Boeing σημείωσε απώλειες 1, 35%, η Walt Disney  έκλεισε με πτώση 1,37% και η Coca-Cola Co/The έχασε 1,90%.

Νωρίτερα, η κατασκευαστική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε πέρα των προβλέψεων τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006 καθώς οι εταιρείες είναι πιο αισιόδοξες για τις προοπτικές της αγοράς.Η National Association of Home Builders ανακοίνωσε ότι η κατασκευαστική εμπιστοσύνη αυξήθηκε κατά 6 βαθμούς στους 57 κατά τη διάρκεια του μήνα .