Ο Wolfgang Schaeuble δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα για να πει στους Έλληνες πώς να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους αλλά να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική πλευρά και να την ενθαρρύνει στον δύσκολο δρόμο που ακολουθεί, δήλωσαν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο, η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια, ενώ εξετάζει την συμμετοχή της εωσότου συσταθεί η αναπτυξιακή τράπεζα», επισημάνθηκε.
Γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ σημείωσαν ότι θα υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συναντίληψης για την δημιουργία ενός Ινστιτούτου Ανάπτυξης, το οποίο θα είναι Ταμείο και όχι Τράπεζα και στο οποίο η Γερμανία θα συμμετάσχει εφόσον η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους και τις υποχρεώσεις της.
Οι γερμανικές πηγές διέψευσαν δημοσιεύματα περί χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τις πληροφορίες σχετικώς με «προληπτικό πακέτο 13 δισεκατομμυρίων».
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.