Του Κωστή Πλάντζου
Οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο σε σχέση με τις προβλέψεις του κλιμακίου της Κομισιόν, εκτιμά το ΔΝΤ πως θα είναι το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2015-2016 για τη χώρα μας, «στρώνοντας χαλί» και για νέα μέτρα.
Σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών του ΔΝΤ, το δημοσιονομικό κενό αναμένεται να φτάσει στα 4,6 δισ. ευρώ και όχι στα 3,8 δισ. που υποστήριζε στην έκθεσή της η ομάδα της Κομισιόν. Ο κ.Τόμσεν που ρωτήθηκε στην Ουάσιγκτον από δημοσιογράφους για την απόκλιση αυτή προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, υποστηρίζοντας πως είναι νωρίς ακόμα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Από πλευράς του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, με χθεσινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, άφησε να διαφανεί πως το δημοσιονομικό κενό μπορεί να αποδειχθεί σημαντικά μικρότερο, αν επιτευχθούν μεγαλύτερα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και αν ανασχεθεί νωρίτερα η ύφεση.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.