Σφοδρή κριτική που ξεπερνά τα όρια των πολιτικών απειλών εκτοξεύουν βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λόγω των δηλώσεων του δεύτερου περι «κόπωσης» των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης που μπορεί να απειλήσει την κυβερνητική συνοχή.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ενόψει του απογευματινού υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς στην Ολομέλεια της Βουλής να μεταφέρουν στον κ. Στυρνάρα ότι «με τόσα λέει και πράττει ειδικά τελευταία αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε».

Πρόσθεσε δε για την τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στους υπουργούς να καθορίσουν το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας με Προεδρικά Διατάγματα: «Αυτή η τροπολογία ήταν μια ρύθμιση που είχε υπογράψει ο ξεκούραστος υπουργός οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο και τώρα το τροποποιούμε. Φανταστείτε να ήταν και κουρασμένος. Με την τροπολογία όντως παρακάμπτεται ο πολιτικός έλεγχος. Υπάρχει το ΣτΕ αλλά πάει περίπατος ο πολιτικός έλεγχος».

Νωρίτερα, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε έντονο ύφος σημείωσε πως «Οι βουλευτές της Ν.Δ δεν αντιλαμβανόμαστε το κοινοβουλευτικό ως τεστ κοπώσεως αλλά ως άθλημα ευθύνης. Οι βουλευτές σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έχουμε κόπωση αλλά προβληματισμό. Πρέπει και κάποιοι Υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Δεν ήταν εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει φορολογικό νομοσχέδιο;» και πρόσθεσε «Προβληματισμός υπάρχει για τις προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται. Προβληματισμένοι είμαστε αλλά θα αντέξουμε». Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε μάλιστα πως «Άκουσα την κυρία Τζάκρη χθες να κατηγορεί αυτή την κυβέρνηση ως προς την πολιτική. Διαβιβάστε το. Σας παρακαλούσα να πείτε τι παραλάβατε και ποιοι ανέλαβαν τις δεσμεύσεις που μας έχουν φτάσει μέχρι εδώ. Ποιοι ανέλαβαν τις δεσμεύσεις για κινητικότητα και διαθεσιμότητα και δεν έγινε τίποτα. Για τους οργανισμούς; Από το 2011 έχουν αναληφθεί οι υποχρεώσεις. Αν δεν τα πείτε θα σας ζητάνε και τα ρέστα όπως η Τζάκρη χθες. Είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά προστατέψτε την κυβέρνηση από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη».

Πηγή: protothema.gr