Μια νέα έκδοση του iPad με οθόνη Retina και μεγαλύτερη χωρητικότητα, στα 128GB, ανακοίνωσε η Apple.

To iPad 128GB σε μοντέλα Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular παρέχει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από το μοντέλο με τα 64GB, με στόχο να μπορεί ο χρήστης να αποθηκεύει ακόμα περισσότερο από το πολύτιμο περιεχόμενό του, όπως φωτογραφίες, έγγραφα, εργασίες, παρουσιάσεις, βιβλία, ταινίες, μουσική και εφαρμογές.

«Με τη διπλάσια χωρητικότητα και μια ασύγκριτη συλλογή με πάνω από 300.000 εφαρμογές, αποκλειστικά για το iPad, οι επιχειρήσεις, οι εκπαιδευτικοί και οι καλλιτέχνες θα έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να χρησιμοποιούν το iPad για τη δουλειά τους αλλά και για τις προσωπικές τους ανάγκες.», δήλωσε ο Phillip Schiller, ο Senior Vice President του Παγκόσμιου Marketing της Apple.

To iPad συνεχίζει να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις με σχεδόν όλη τη λίστα των επιχειρήσεων του Fortune 500 και πάνω από το 85% της λίστας Global 500, να χρησιμοποιούν ή να δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή το iPad. Οι εταιρείες συχνά χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες δεδομένων, όπως αρχεία 3D CAD, Χ-Ray, κομμάτια ταινιών, μουσικά κομμάτια, αρχιτεκτονικά σχέδια, εκπαιδευτικά video και εγχειρίδια υπηρεσιών, και σίγουρα θα επωφεληθούν από την επιλογή μιας μεγαλύτερης χωρητικότητας. Οι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες των  εφαρμογών του iWork (Pages, Numbers, Keynote), και οι πελάτες που βασίζονται σε άλλες εκπληκτικές εφαρμογές, όπως την Global Apptitude για ανάλυση ομαδικών κλιπ ταινιών και δημιουργία ψηφιακών βιβλίων, την Auria για απίστευτη ηχογράφηση σε σύστημα 48 track ή το AutoCAD για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών προσχεδίων και σχεδιαγραμμάτων κατασκευών, σίγουρα θα αξιοποιήσουν τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο που τους προσφέρει το iPad.

To τέταρτης γενιάς iPad διαθέτει την εκθαμβωτική 9,7 ιντσών οθόνη Retina, τον επεξεργαστή Α6Χ της Apple, κάμερα FaceTime HD και απίστευτα γρήγορο ασύρματο internet. Με το iPad, o χρήστης έχει πρόσβαση στο App Store και σε πάνω από 800.000 εφαρμογές, πολλές από αυτές δωρεάν, συμπεριλαμβανομένου τις πάνω από 300.000 εφαρμογές σχεδιασμένες αποκλειστικά για το iPad, σε πάνω από 23 κατηγορίες, όπως βιβλία, παιχνίδια, ενημέρωση, αθλητικά και ταξίδια.