Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το όνομα του επιχειρηματία στον οποίο πούλησε το ΚΚΕ τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902». Παρά τις βολές που δέχεται από άλλες δυνάμεις και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός δεν ανακοινώνει σε ποιον μεταβίβασε τη συχνότητα, η οποία, όπως επισημαίνουν οι επικριτές του, του παραχωρήθηκε δωρεάν από το δημόσιο.

Στο μεταξύ επιχειρηματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και φημολογίες που κυκλοφορούσαν, είχαν συνδεθεί τα ονόματά τους με την αγοραπωλησία, διαψεύδουν κάθε εμπλοκή τους.
Κατηγορηματική διάψευση έγινε επίσης από τον γνωστό εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα», ανέφερε σε δήλωσή του και πρόσθεσε:. «Αν και θα πρέπει να πω ότι θεωρώ σκάνδαλο να μην ξέρουμε σε αυτή τη χώρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας». Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι από την πλευρά του «ούτε υπήρξε ενδιαφέρον, ούτε έγινε κάποια διαπραγμάτευση». Ο επιχειρηματίας κ. Φ. Βρυώνης, ο οποίος έχει μετοχική σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό Extra, με επιστολή του στα ΜΜΕ διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902.

Το ένα μετά το άλλο, εξάλλου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν το ΚΚΕ για την αγοραπωλησία και ζητούν από τον Περισσό να δώσει εξηγήσεις και να αποκαλύψει σε ποιον μεταβίβασε την συχνότητα, ενώ διατυπώνονται και ερωτηματικά για τη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού που απολύθηκαν προκειμένου να περάσει στον νέο ιδιοκτήτη «καθαρή» από βάρη η εταιρεία.
Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός κ. Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από την ηγεσία του ΚΚΕ «που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις». «Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά», συμπλήρωσε.

Επικριτικά σχόλια έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος σε ανάρτηση στο διαδίκτυο απευθύνει προς τον Περισσό τον ερώτημα «αν το νόμιμο είναι και ηθικό».

Πηγή: protothema.gr