Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Με χαμηλά τον πήχυ σε ό,τι αφορά τις άμεσες προσδοκίες επίτευξης διμερών επιχειρηματικών συμφωνιών ή για το ενδιαφέρον των αμερικανικών κεφαλαίων για το εν Ελλάδι πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά με απόλυτη την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων με την επενδυτική κοινότητα των ΗΠΑ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης βρίσκεται από σήμερα στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από το  διευθύνοντα σύμβουλο του Invest in Greece κ. Στέφανο Ησαΐα.

Θα πρέπει να πούμε πως πηγές αναφέρουν πως δεν αναμένονται περαιτέρω συμφωνίες σε επίπεδο αμερικανικών funds αν και στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, διοργανώνεται την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στη Νέα Υόρκη, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Invest in Greece, ενημερωτική εκδήλωση για την προοπτική και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, έχουν προσκληθεί ανώτατα στελέχη αμερικανικών επενδυτικών οίκων. Κύκλοι, βέβαια, του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν πως η εν λόγω συνάντηση είναι μεγάλης σημασίας, καθώς ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει το πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση αλλά και να μεταφέρει ένα διαφορετικό κλίμα προς τις πάντοτε δύσπιστες αγορές. “Δεν είναι μόνο θέμα επίτευξης άμεσων επενδύσεων και συμφωνιών αλλά και σύσφιξης των σχέσεων με τις διεθνείς δυνάμεις της αγοράς”, τονίζει στο newmoney.gr πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συσπειρώσει και τον Ελληνοαμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο γύρω από την προσπάθεια κυρίαρχα στήριξης του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν επαφές στις 8/8 και με ομογενείς επιχειρηματίες.