Οι αγορές της Ευρώπης, έκλεισαν με απώλειες καθώς οι δείκτες της Wall Street σημείωναν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός FSTEurofirst 300 Index έκλεισε με απώλειες 1,1% στις 1.227,14 μονάδες με τις αγορές στην Ιταλία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, την Ελλάδα και την Αυστρία να είναι κλειστές για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,65% στις 6.479 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,78% στις 4.082 μονάδες και στην Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,97% στις 8.356 μονάδες.

 

Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 1,00% στις 8.701 μονάδες.

 
Oι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, απομακρύνοντας τον πληθωρισμό από τα ιστορικά χαμηλά.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% τον περασμένο μήνα.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα εργασίας μειώθηκαν κατά 15.000 και έφθασαν στις 320.000, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 ετών.

Eντωμεταξύ, μετά από τη σημαντική πτώση στην παραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έπειτα από αύξηση 0,2% τον Ιούνιο.

Όλα τα παραπάνω καλά οικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας πιθανό να φέρνουν το “φρένο” της Fed στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ακόμα πιο κοντά, προκαλώντας αμηχανία και εκνευρισμό στους επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι μετοχές της Zurich Insurance σημείωσαν πτώση 3,69% καθώς τα οικονομικα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που δημοσιοποιήθηκαν δεν κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι μετοχές της γεμανικής Air Berlin σημείωσαν πτώση 0,47% μετά την ανακοίνωση  ότι η εταιρία αντιμετωπίζει όλο και πιο δύσκολες συνθήκες στην επίτευξη των στόχων του έτος.

Οι μετοχές της H&M κατέγραψαν απώλειες 1,79% μετά την ανακοίνωσης της εταιρείας για πτώση των πωλήσεων των Ιούλιο.

Οι μετοχές της AstraZeneca και της GlaxoSmithKline κατέγραψαν ζημιές 2,9% και 1,7%, αντίστοιχα, μετά την υποβάθμισή τους από την Morgan Stanley.

“Οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν μια μακρά περίοδο που σημείωναν άνοδο και τώρα είμαστε στο τέλος της ‘αγωνιστικής περιόδου’, οπότε βλέπουμε ρευστοποιήσεις”, δήλωσε ο Andrea Williams, επικεφαλής των ευρωπαϊκών μετοχών στη Royal London Asset Management.

“Υπάρχει κάποια ανησυχία για το πώς η Fed θα διαχειριστεί τη σταδιακή μείωση της αγοράς ομολόγων του προγράμματος στήριξης. Η κατάσταση στην Αίγυπτο προκαλεί επίσης κάποια νεύρα για μια απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου”, τόνισε.