Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Άλμα μυστήριο 6% στο χρηματιστήριο της Κίνας την Παρασκευή το πρωί.

Μία ώρα πριν το μεσημεριανό διάλειμμα των εμπόρων ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε και ο δείκτης αναφοράς στο χρηματιστήριο της Κίνας εκτοξεύτηκε σχεδόν 6% μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι αναλυτές έψαξαν για τις απαντήσεις μη μπορώντας να καταλάβουν τι έγινε.

Αν η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα τόνωσης; Όχι.

Αν ένας σημαντικός αναλυτής εξέδωσε μια ευνοϊκή έκθεση; Όχι.

Οι απαντήσεις δεν ήταν διαθέσιμες από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης το οποίο με δήλωση του ανέφερε πως τα συστήματα του λειτουργούσαν κανονικά.

Σύμφωνα με μια θεωρία, η ξαφνική αύξηση σχετίζεται με το ένα χρηματιστηριακό πρόβλημα μίας εταιρείας broker, της Everbright Securities, η οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα την Παρασκευή.

«Σήμερα το πρωί, η Everbright Securities αντιμετώπισε ένα πρόβλημα κατά τη χρήση συστήματός της με την εταιρεία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το θέμα. Οι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίστηκαν ως συνήθως”, ανέφερε η ανακοίνωση.