(Upd2)

Οι πολιτικές αναταράξεις στην Ιταλία φέρνουν απώλειες 2,5% στον FTSE MIB παρασέρνοντας και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαμηλότερα, με την αγορά του Λονδίνου κλειστή λόγω αργίας.

Στην άλλη πλευτά του Ατλαντικού, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τον Ιούλιο  οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, καθώς υποχώρησαν 7,3% από τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Τον  Ιούνιο οι παραγγελίες είχαν αυξηθεί κατά 3,9% .

“Οι σημερινές συναλλαγές προβλέπονται μάλλον ήρεμες αφού το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό”, δήλωσε ο Nicolas Puetz, αναλυτής της Close Brothers Seydler Research στο Bloomberg. “Οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία μάκρο αλλά και φρέσκες ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed.”

Η μετοχή της ιταλικής Mediaset, του Silvio Berlusconi  υποχωρεί άνω του 6%.

Η KPN NV κέρδισε 3%  έπειτα από την υποστήριξη που έλαβε από τη μέτοχο America Movil για τη πώληση της γερμανικής θυγατρικής E-Plus στη Telefonica Deutschland Holding. Η Telefonica Deutschland κατέγραψε ράλι 5,6%. 

Οι μετοχές της Sanofi σημείωσαν άνοδο 1,3% έπειτα από την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας ότι το νέο της εμβόλιο για τη γρίπη πέρασε το προκαταρκτικά τέστ με επιτυχία.

Πτώση σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές. Η Banca Monte dei Paschi di Siena κατέγραψε απώλειες 3,2%, η UniCredit έχασε 2,9% και η Intesa Sanpaolo απώλειες 2,3%.

Ο Stoxx Europe 600 έχασε 0,2% στις 303,91 μονάδες. Ο δείκτης κατέγραψε ράλι 9% αυτή τη χρονιά καθώς οι κεντρικές τράπεζες διατήρησαν τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.  

Αυτή την ώρα στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,53% στις 4.048 μονάδες και ο γερμανικός DAX πτώση 0,18% στις 8.401 μονάδες.

Στη Μαδρίτη ο Ibex 35 χάνει 0,68% ενώ ο ιταλικός Ftse Mib υποχωρεί 2,5% στις 16.931 μονάδες.