Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd2)

Να κινηθεί υψηλότερα των 990 μονάδων κατάφερε η ελληνική αγορά παρά το πρωινό σόκ από την είδηση της αλλαγής έδρας της Βιοχάλκο που ώθησε χαμηλότερα το Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 979 μονάδες.

Έτσι, την ημέρα που αποφασίστηκε ότι, θα φύγουν  800 – 900 εκατ. ευρώ απο την συνολική κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου, η αγορά έκλεισε θετικά με την συνδρομή ορισμένων blue Chips και ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 993 μονάδες με κέρδη 0,18%.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι σκληρή: Ένας μεγάλος μεταλλουργικός όμιλος αποφάσισε την μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο καθώς θέλει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη  χρηματοδότηση των θυγατρικών εταιρειών.
Μετά την κατάρρευση λοιπόν  της μετοχή της Βιοχάλκο έως και 10% και των υπόλοιπων θυγατρικών πάνω από 5% ( εξαίρεση αποτέλεσε  η Ελβαλ), μετά το μεσημέρι η αγορά σταθεροποιήθηκε, και τελικώς γύρισε σε κέρδη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Βουτιά για τη μετοχή της Βιοχάλκο κατά 7,62% στα 4,12 ευρώ. Με πτώση 1,44% τα Σωληνουργεία Κορίνθου στα 2,04 ευρώ. Απώλειες 2,26% για την Τέρνα Ενρεργειακή και 1,96% για την Motor Oil στα 7,52 ευρώ.

Αντίθετα ανοδικά 2,36% κινήθηκε η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς στα 1,30 ευρώ ενώ κέρδη 1,59% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 7,70 ευρώ.

Νέα σημαντικά κέρδη 4,7% για την ΕΥΔΑΠ που φθάνει τα 7,5 ευρώ, με την Eurobank να δίνει σε έκθεσή της τιμή-στόχο τα 10,4 ευρώ και σύσταση αγοράς.

Πτώση 1,75% στα 56 λεπτά για την Alpha Bank και 1,58% η Εθνική στα 3,11 ευρώ.

Απώλειες 1,94% για το warrant της Alpha Bank στα 1,01 ευρώ.  Ο αντίστοιχος τίτλος της Εθνικής στα 0,93 ευρώ με απώλειες 0,2% και της Πειραιώς στα 0,74 ευρώ με πτώση 0,27%.

Πτώση 4% για τη MIG στα 0,354 ευρώ.

 Στα 44,5 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των συναλλαγών.