(τελευταία ενημέρωση 18:50) 

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωση της η Τράπεζα Πειραιώς ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Millenium BCP. Συγκεκριμένα, η διοικηση της τράπεζας ανακοίνωσε τα εξής:

“Κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα. Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με το νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το
παραπάνω θέμα.”

Νωρίτερα το newmoney.gr μετέδιδε ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ Πειραιώς και Millenium βρίσκεται στη διαδικασία του ελέγχου, που είναι πιθανότατο να καταλήξει σε συμφωνία.

Εάν κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί, η Πειραιώς θα απορροφήσει την  Millenium και οι μέτοχοι της τελευταίας θα εισφέρουν  200 – 250 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσουν  το 2,5% της νέας «τράπεζας Πειραιώς», που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

Τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, στις οποίες από το πρωί έχει αναφερθεί το newmoney.gr,  επιβεβαιώνει και το Reuters, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.

“Βρισκόμαστε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Millennium, οι συνομιλίες δεν έχουν καταλήξει ακόμα”, είπε η πηγή.