Το επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες φαίνεται να βελτιώνεται διαρκώς ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά ολοένα περισσότερων επενδυτών. Κάτι που κάνει πολλούς να θεωρούν την Αθήνα ως πηγή σημαντικών ευκαιριών.
Στο πλαίσιο αυτό πληθαίνουν και οι ενημερώσεις και τα ραντεβού αναλυτών και brokers επενδυτικών οίκων με τις διοικήσεις των εισηγμένων.
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έλευση στην Αθήνα κλιμακίων τεσσάρων μεγάλων επενδυτικών οίκων που έχουν κλείσει τέτοια ραντεβού. Πρόκειται για την Barclays, την Deutsche Bank, τη Citi και την BofA Merrill Lynch. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον – μέσω των FT – έδωσε το στίγμα του ενδιαφέροντος των ξένων. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)
Εξάλλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις με φιλόδοξους ή υφιστάμενους επενδυτές προκειμένου να παρέχουν ό,ποια πληροφορία χρειάζονται και να αναλύσουν τόσο τη δραστηριότητα τους όσο και τις πτυχές της ελληνικής οικονομίας.
Εν τω μεταξύ το Δεκέμβριο οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συμμετέχουν σε roadshow στο Λονδίνο που διοργανώνει η Citi, και τον ίδιο μήνα στη Νέα Υόρκη σε συνέδριο υπό την αιγίδα της UBS.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.