Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πιθανότητα για νέα κλιμάκωση της ύφεσης το τελευταίο τρίμηνο του έτους “βλέπει” η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ, κάνοντας λόγο για ποσοστό 4,2%, αναθεωρώντας πάντως προς τα πάνω την προηγούμενη πρόβλεψη του Ιδρύματος τον περασμένο Ιούλιο που μιλούσε για ύφεση 4,8 με 5%.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφατες εκτιμήσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ έκαναν λόγο για ύφεση 4% το 2013.

Παράλληλα, ο ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί φέτος στο 27,5%, έναντι 28,3% που προέβλεπε στην προηγούμενη έκθεση. Εξάλλου ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το γ’ τρίμηνο του 2013 εμφανίζεται πολύ μειωμένος, τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (β’ τρίμηνο του 2013) όσο και σε σχέση το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

“Η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά σε σημείο σταθεροποίησης», τονίζει στην τριμηνιαία έκδοση το ΙΟΒΕ. “Τα δίδυμα ελλείμματα που αντανακλούσαν την χρόνια παθογένεια προσεγγίζουν πιο ισορροπημένα επίπεδα ενώ η εξαετής ύφεση φαίνεται να ολοκληρώνεται σταδιακά”, αναφέρει το Ίδρυμα.