Πτωτική πορεία συνεχίζει από το πρωί η Αθήνα, ωστόσο δεν χάνει την επαφή με τις 1000 μονάδες.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις; 1015 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,67%.

Βουτιά 3,54% για την Εθνική η μετοχή της οποίας κινείται στα 1,09 ευρώ. Ρευστοποιήσεις σε Alpha Bank και Πειραιώς που χάνουν πάνω από 4%.

Με κέρδη 0,67 % η Motor Oil η μετοχή της οποίας βρίσκεται στα 8,95 ευρώ, δηλαδή κοντά στην τιμή –στόχο που έχει δοθεί από επενδυτικές εταιρείες. Οριακά κέρδη 0,16% στον ΟΤΕ και άνοδο 1,67% στον ΟΠΑΠ. Με κέρδη 1,12% η ΔΕΗ και 0,68% τα Ελληνικά Πετρέλαια. Πάνω από 1% η πτώση σε jumbo, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ. Στα 19,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές.

Ο Σέργιος Μελαχροινός, του τμήματος ανάλυσης Solidus επισημαίνει τα εξής: 

Ο δείκτης FTASE Large Cap εξακολουθεί να σημειώνει νέα υψηλά χωρίς όμως να αυξάνεται ο όγκος συναλλαγών και χωρίς να ενδυναμώνεται η «ορμή» της ανοδικής τάσης .
Το ανοδικό ξεκίνημα της Παρασκευής ακολούθησε έντονη διορθωτική κίνηση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, πιστεύουμε ότι ο όγκος συναλλαγών θα είναι το κλειδί για την μελλοντική πορεία του δείκτη καθώς προς το παρόν δε φαίνεται να έχουν σημειωθεί σημαντικές ρευστοποιήσεις αλλά μάλλον οι αγοραστές δεν είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν δυναμικά τις τοποθετήσεις τους στα τρέχοντα επίπεδα.

Η υποχώρηση του δείκτη κατά 1,8% την περασμένη Παρασκευή ήταν μια αναμενόμενη κίνηση μετά από το ανοδικό σερί της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη 4,64% παρά την υποχώρηση, έτσι κάθε πτώση είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις. Λογικά, οι επενδυτές θα στραφούν σε μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις καθώς η δυναμική τους έχει υποχωρήσει τελευταία.

Εάν συνεχιστεί η άνοδος των τιμών θα είναι προφανές ότι η αγορά αναμένει σημαντικές συμφωνίες – οι οποίες θα κινητοποιήσουν νέα φρέσκα κεφάλαια. Και φυσικά μιλάμε για τις ιδιωτικοποιήσεις, διότι αν ολοκληρωθούν σωστά τότε θα δοθεί το σήμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα για επενδύσεις  ξανά.

Την αντίσταση των 1.055-1.060 μονάδων και τη στήριξη των 990 μονάδων προσδιορίζει ως σημεία-κλειδιά για την κίνηση του Γενικού Δείκτη την εβδομάδα η Emporiki. Σε εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση για τον Δείκτη σημειώνει ότι «παραβίαση της πρώτης θα πιστοποιήσει την διατήρηση της ανοδικής δυναμικής, ενώ ενδεχόμενη παραβίαση της δεύτερης, θα θεωρηθεί ισχυρό καθοδικό σήμα».

Όπως αναφέρει η Alpha Finance για τον Τιτάνα, παρά την εντυπωσιακή άνοδο της παραγωγής κατά 43,2% τον Δεκέμβριο που μας πέρασε σε σχέση με εάν χρόνο πριν συνολικά τον προηγούμενο χρόνο, η παραγωγή έπεσε 12,3% εξαιτίας κυρίως της πτώσης της εσωτερικής ζήτησης. Εκτιμά ότι οι εξαγωγές σε Λιβύη και Νιγηρία θα διατηρήσουν τα νούμερα υψηλότερα των 2 εκατ. μετρικών τόνων.

Όσον αφορά τη Eurobank Properties, προβλέπει συνολικές ζημιές 37 εκατ. για το 2012, αρνητικό ΕΒΙΤ 16 εκατ. το δ’ τρίμηνο και εκτιμά ότι διαπραγματεύεται στο 0,5 της εσωτερικής αξίας.

Η ΒΕΤΑ αναφέρει ότι η ΔΕΗ θα αποσχίσει εταιρικό σχήμα, το οποίο θα έχει λιγνιτικές μονάδες, μονάδα φυσικού αερίου, υδροηλεκτρικές μονάδες με συνολική ισχύ περίπου 3.000 μεγαβάτ.