Οι ιαπωνικές μετοχές οδήγησαν τις ασιατικές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα μετά από σχόλιο υποψήφιου για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας είπε ότι η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το έτος. Ο νοτιοκορεατικός Kospi Index αντέστρεψε τα κέρδη, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific  ενισχύθηκε κατά 0,22%, μετά από τρεις ημέρες απωλειών. Οι χρηματαγορές της  Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και της Μαλαισίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε 1,94%, ενώ οριακή ενίσχυση και οριακή υποχώρηση κατά 0,1% είχαν αντίστοιχα ο αυστραλιανός  S&P/ASX 200 και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50.

Η Canon, η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία παραγωγής καμερών που κατέχει το 80% των πωλήσεων στο εξωτερικό ενισχύθηκε κατά 2,5% καθώς το γεν κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2010. Η Dentsu Inc.εκτινάχθηκε κατά 12%  καθώς τα λειτουργικά κέρδη του εννιαμήνου ανέβηκαν κατά 24% ενώ η  Nissan Motor έκανε βουτιά 3,4%, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο μειώθηκαν λιγότερο απ’ο,τι ανέμεναν οι αναλυτές, με τις πωλήσεις να σημειώνουν πτώση στην Κίνα.