Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, με ώθηση τις ιαπωνικές μετοχές και το αδύναμο γεν. Το αργό και ο χρυσός σημείωσαν απώλειες ενώ το αμερικανικό 10ετες ομόλογο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο εδώ και επτά εβδομάδες. 

Ο MSCI Asia Pacific κέρδισε 0,5% στο Τόκιο. Ο Topix ενισχύθηκε 1,4% ενώ τα futures στον Standard & Poor’s 500 κέρδισαν 0,1%. Το γεν υποχώρησε 0,4% στα 99,56 γεν/δολάριο ενώ το πέσο των Φιλιππινών σημείωσε πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα. Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,4% και το ασήμι οδεύει προς χαμηλό τριών μηνών.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping και οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσουν την τετραήμερη συνάντηση τους για τη χαρτογράφηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.  Στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος Benigno Aquino, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απηύθυνε έκκληση για επιτάχυνση της διεθνούς βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Στην Ινδονησία, η κεντρική τράπεζα της χώρας πρόκειται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 7,25% σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ η Ινδία πρόκειται να ανακοινώσει τα στοιχεία για την παραγωγή και τον πληθωρισμό της. 

Η Canon, κέρδισε 1,4% στο Τόκιο ενώ η Dentsu Inc., η μεγαλύτερη διαφημιστική της Ιαπωνίας, κατέγραψε άλμα 5% μετά την αναβάθμιση των στόχων της.

Στη Ν. Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,9%. Ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ υποχώρησε 0,2% μετά το χθεσινό ράλι του 1,4%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σκαρφάλωσε 0,7% με όγκο συναλλαγών 34% χαμηλότερο από τον μέσο όρο τριάντα ημερών για να κλείσει τελικά με άνοδο 0,82% στις 2.126,77 μονάδες.  Ο Nikkei έκλεισε με ισχυρή άνοδο 2,23% στις 14.588,68 μονάδες.