Επιθετικά ετοιμάζεται να κινηθεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ, η Hanergy Holding Group, όπως έκανε σαφές χθες στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κύριος μέτοχος και επικεφαλής της Λι Χατζούν, 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με τη λίστα Forbes για το 2013.
 
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Στ. Ησαία, Διευθύνοντα Συμβούλου του Invest In Greece, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού κολοσσού ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι η Hanergy ενδιαφέρεται να επενδύσει 1-1,5 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο, κοντά στα 1.000 MW.
 
Πριν από τρία χρόνια, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Hanergy, του μεγαλύτερου κατασκευαστή thin films πάνελ στον κόσμο, βρίσκονταν τα φωτοβολταϊκά. Πλέον, τα σχέδιά της για την ελληνική αγορά, όπως τα ανέπτυξε ο κ. Λι Χατζούν στον Α. Σαμαρά, εστιάζονται στα μεγάλα υδροηλεκτρικά. Ήδη, όπως ειπώθηκε, η εταιρεία έχει βάλει στο μάτι έργα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
 
Σε δεύτερη φάση, θα ενδιαφερόταν να δημιουργήσει στην Ελλάδα έναεργοστάσιο έρευνας και ανάπτυξης για τις ΑΠΕ (στον τομέα R&D), καιυπό προϋποθέσεις ακόμη και να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ ΑΠΕ.
 
Διαβάστε περισσότερα στο energypress.gr.