Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται, όπως πληροφορίες αναφέρουν, από την πλευρά του Γ. Μαυραγάνη, η τρόικα ζήτησε την εφάπαξ εξόφληση του φόρου στην πολυτελή διαβίωση και όχι σε δόσεις. .

Τα σχετικά ειδοποιητήρια για τον φόρο πρόκειται να αναρτηθούν εντός των ημερών -ενδεχομένως και σήμερα- στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου οικονομικών στο www.gsis.gr.

O φόρος πολυτελεούς διαβίωσης επιβάλλεται σε ΙΧ άνω των 1929 κυβικών, ηλικίας έως 10 ετών, καθώς και σε κατόχους πισίνας και αεροσκάφους, ενώ εξαιρούνται τα σκάφη στα οποία επιβάλλεται το τέλος πλεύσης.

Παρά ταύτα για όσους καταστεί ο φόρος ληξιπρόθεσμος μπορούν να ζητήσουν δόσεις από τους εφόρους και να κριθούν ανάλογα με τη συνέπειά τους. Καθίσταται σαφές ότι ο πρόσθετος αυτός φόρος, με τη λογική της άπαξ καταβολής, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός ειδικά για τους φορολογούμενους εκείνους που φροντίζουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

(Δείτε πόσος είναι ο φόρος πολυτελείας ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου και το έτος κυκλοφορίας κάνοντας κλικ εδώ)