Διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ και της κορεατικής CΟGAS ξεκινά η Κύπρος για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα τεμάχια πέντε και έξι, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.
H περίοδος, για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, λήγει στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, μπορεί να παραταθεί για έναν μήνα.
Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αναμένεται να αποστείλει σήμερα επιστολή στην κοινοπραξία για την έναρξη διαπραγμάτευσης για τα συγκεκριμένα τεμάχια. Σε περίπτωση που δεν αποδεχθεί η ENI- COGAS να προσέλθει για διαπραγμάτευση, τότε θα λήξει ο δεύτερος γύρος και εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει πότε θα ανοίξει τον τρίτο γύρο.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.