Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας, βελτίωση της ρευστότητας, πλεόνασμα κεφαλαίων ύψους 2,4 δισ. ευρώ, αρκετά για να παρέχουν το 22% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και κορύφωση 45% στην αναλογία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ξεχωρίζει σαν τις βασικές τάσεις για την Alpha Bank η Piraeeus Securitries στο preview της για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η τράπεζα στις 28 Νοεμβρίου.

Για το γ’ τρίμηνο η χρηματιστηριακή αναμένει τις ζημιές να ανέλθουν σε 237,8 εκατ. ευρώ λόγω των υψηλών προβλέψεων που θα διαμορφωθούν στα 489 εκατ. ευρώ, επίπεδα στα οποία η χρηματιστηριακή αναμένει να διατηρηθούν και τα επόμενα 2-3 τρίμηνα, ώστε να καλυφθεί πιθανή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αναμένει τα κέρδη προ προβλέψεων να διαμορφωθούν στα 208,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,1% σε τριμηνιαία βάση, λόγω της θετικής πορείας των καθαρών εσόδων από τόκους.

Στο εννεάμηνο, η χρηματιστηριακή τοποθετεί τα κέρδη προ προβλέψεων από βασικές δραστηριότητες στα 490,5 εκατ. ευρώ, τις προβλέψεις στα 1,47 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,5 δισ. ευρώ λόγω του αρνητικού goodwill από την Εμπορική και την διαφορά από την αναβαλλόμενη φορολογία στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Piraeus Sec αναμένουν μείωση των χορηγήσεων κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση (αντίστοιχη με αυτή της αγοράς) και αμετάβλητες καταθέσεις, οδηγώντας σε μείωση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο 124,2% από 127,3% στο τέλος Ιουνίου.

Προβλέπουν μείωση της νέας γενιάς μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 3% σε τριμηνιαία βάση στα 740 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I της τράπεζας ενδέχεται να υποχωρήσει στο 13,6% από 13,8% στα τέλη Ιουνίου λόγω των ζημιών στο τρίμηνο, αλλά το “μαξιλάρι” είναι αξιοσημείωτο, αναφέρουν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα γ’ τριμήνου στις 28 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στο διάγραμμα φαίνονται οι προβλέψεις για την τράπεζα μέχρι το 2017. Όπως φαίνεται η Αlpha θα περάσει σε κερδοφορία από το 2015 και μετά.