Η θέσπιση τέλους  πετρελαίου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης , η ευνοϊκότερη ρύθμιση  για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και τα νέα προγράμματα για τη συγκράτηση της ανεργίας  ήταν τα θέματα που συζήτησαν σήμερα  ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη, από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και τα στελέχη Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δήλωση του μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας τόνισε :
«Σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα συζητήσαμε διάφορα ζητήματα με κυριότερο το ζήτημα της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας μας (υδρογονάνθρακες) και τη σύνδεση τους με την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ενημερώσαμε για την πρωτοβουλία μας να υπάρξει με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συντονισμός της εθνικής στρατηγικής μας για την ανάσχεση της ανεργίας, ειδικότερα των νέων και των οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Τέλος η αντιπροσωπεία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την προσαρμογή των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών με αυτά που ισχύουν και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – δηλαδή 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και όριο ηλικίας τα 62 έτη – , για  τη δυνατότητα χορήγησης σύνταξης από τον ΟΓΑ με συμψηφισμό  οφειλόμενων εισφορών μέχρι 4.000 ευρώ, καθώς επίσης και με τον σχεδιασμό επίλυσης του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη δικαστική απόφαση για την απόλυση εργαζομένων του ΙΚΑ που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη 9Κ. 
,