Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές αγορές, με τον Dow Jones μόνο να υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μετά τα υψηλά και τις 14.οοο μονάδες που έφτασε την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow έγραψε απώλειες 0,07% και έκλεισε στις 13,973 μονάδες. Ο Dow διαπραγματεύεται με το μικρότερο εύρος των τελευταίων 25 ετών.

Ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά +0.07% και έκλεισε στις 1,521 μονάδες, κοντά στα υψηλά 5ετίας. Ο Nasdaq κινήθηκε επίσης ανοδικά 0.06% στις 3.198 μονάδες. Και για τους δύο δείκτες το εύρος διακύμανσης δεν ξεπέρασε το 0,6% σήμερα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Alcoa, στα 9,29 δολάρια, με άνοδο 2,09%. Ακολούθησαν η JP Morgan Chase στα 49,22 δολάρια με άνοδο 1,11% και η Travelers Companies Inc με κέρδη 0,44%. 

Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Coca Cola (-0,99%), η Wal-Mart Stores (-0,80%) και η Du Pont (-0,74%).

Στα μακροοικονομικά νέα, κατά 27.000 μειώθηκαν οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, στις 341.000. Η αγορά περίμενε τη διαμόρφωσή τους στις 36.000.

Εντωμεταξύ, να αποφύγουν τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις των νομισμάτων τους δεσμεύονται οι 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου G20, το οποίο διέρρευσε στο Bloomberg.

Σύμφωνα με το κείμενο, τα μέλη του G20 αναγνωρίζουν ότι η ανάπτυξη παραμένει αδύναμη και πολλοί κίνδυνοι επιμένουν. 

Ευρώπη

Απώλειες σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της χειρότερης των προβλέψεων συρρίκνωσης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,50% στις 6.327 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,78% στις 3.669 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε απώλειες 1,05%, στις 7.631 μονάδες.

Κατά 0,71% υποχώρησε ο IBEX 35 στην Ισπανία και κατά 1% ο FTSE MIB στην Ιταλία.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,6% κατά το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2009, στον απόηχο της κατάρρευσης της Lehman Brothers. Οι αναλυτές περίμεναν την ύφεση στο 0,4%.

Αρνητικά ήταν τα  μακροοικονομικά στοιχεία και στην Ιαπωνία, όπου το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4%, εν μέσω μείωσης των εξαγωγών και των επιχειρηματικών επενδύσεων, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν θετική ανάπτυξη, της τάξης του 0,4%.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία είναι θετικότερα, με τις αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας να μειώνονται κατά 27.000 την περασμένη εβδομάδα, στις 341.000, έναντι των 360.000 που περίμενε η αγορά.

Από τις μετοχές που πρωταγωνίστησαν στην Ευρώπη, η Nestle υποχώρησε κατά 2,4%, έπειτα από την ανακοίνωση της χαμηλότερης αύξησης πωλήσεων των τελευταίων τριών ετών.
Όμως, η Renault σημείωσε άλμα 5,5%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων.