Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην ευρωζώνη θα φτάσει το 0,2 – 0,3% το 2013 εξέφρασε, μιλώντας σε αυστριακή εφημερίδα το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny, καθώς επιδεινώνεται η αναλογία Βορρά και Νότου στα επίπεδα παραγωγής.
“Στην Ευρώπη θα πρέπει να περιμένουμε αρνητικά ποσοστά ανάπτυξης το 2013 που θα κυμαίνονται μεταξύ -0,2 και -0,3%”, δήλωσε στην εφημερίδα Vorarlberger Nachrichten, προσθέτοντας ότι υπάρχει “μεγάλη οικονομική απόκλιση μεταξύ του Νότου και των άλλων χωρών που θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω”.
Η ΕΚΤ προέβλεψε τον Δεκέμβριο ότι η οικονομική παραγωγή της ευρωζώνης φέτος θα κυμαινόταν μεταξύ συρρίκνωσης 0,9% και ανάπτυξης 0,3%.
Η ζώνη του κοινού νομίσματος εισήλθε σε βαθύτερη ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2012, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες της (Γερμανία και Γαλλία) σημείωσαν συρρίκνωση.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.