Ενδυνάμωση του δολαρίου και της στερλίνας έναντι του ευρώ βλέπει για το 2014 ο επικεφαλής ανάλυσης FX της Bank of America Merrill Lynch στο Λονδίνο Αθανάσιος Βαμβακίδης.
Σε συνέντευξη του στο CNBC το πρωί επισήμανε ότι ο στόχος που θέτει στο επόμενο 12μηνο για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου είναι το 1,25 δολ. καθώς θεωρεί ότι από τη μία το tapering της Fed και από την άλλη η προσπάθεια της ΕΚΤ να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού θα μειώσουν δραστικά τη διαφορά που εμφανίζεται να υπάρχει σήμερα στις “ευνοϊκές” νομισματικές πολιτικές των δύο Κεντρικών Τραπεζών με τη Fed να είναι σαφώς πιο επιθετική.
Την ίδια ώρα ο κ. Βαμβακίδης επισημαίνει πως οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας είναι καλύτερες απ’ αυτές της Ευρωζώνης και με βάση τα καλύτερα στοιχεία που θα εμφανίζει σε ότι αφορά το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την ανεργία η στερλίνα θα έχει μία καλή πορεία την επόμενη χρονιά. Επιπλέον θεωρεί ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα ακολουθήσει πιο σφικτή νομισματική πολιτική σε σχέση με τη Fed και την ΕΚΤ. Έτσι ο στόχος που δίνει για τη στερλίνα είναι στο 0,80 έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία στερλίνας – δολαρίου θα κυμανθεί στο 1,60 δολ.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.