Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,61% στις 6.356 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,48% και στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημειώνει άνοδο 1,22%, στις 7.722 μονάδες.

Το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία παρουσίασε βελτίωση άνω του αναμενόμενου για έκτο μήνα τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης των προσδοκιών των επενδυτών και των αναλυτών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW σκαρφάλωσε στις 48,2 μονάδες από το 31,5 τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για 35 μονάδες.

Κατά 1,7% μειώθηκε η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων σε πολλές χώρες. Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, η κατασκευαστική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο.

Στις μετοχές που πρωταγωνιστούν, η Danone σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2010, έπειτα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για απολύσεις.

Η Drax Group αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, έπειτα από την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των προβλέψεων.

Η Bayer ενισχύεται κατά 3,4%, καθώς αρχίζει δοκιμές για νέο φάρμακο.

Όμως, η Vodafone Group κινείται στα χαμηλά τριών εβδομάδων, έπειτα από την υποβάθμισή της από την Sanford C. Bernstein & Co.