του Δημήτρη Μαρκόπουλου

“Μπάσιμο” στον παραδοσιακό χώρο που στηρίζει τη ΝΔ, αυτόν του μικρομεσαίου εμπορίου και της επιχειρηματικότητας επιχείρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δημιουργώντας ενδοκυβερνητικό πρόβλημα σε μια περίοδο που το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει μάχη για την επιβολή της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, δυσφορία εκφράζουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου αναφορικά με το “κλείσιμο του ματιού” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – όπως το χαρακτήρισαν – στον νεοδημοκράτη πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη ο οποίος έχει σηκώσει μέτωπο κατά της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας του υπουργείου.

Η διοίκηση της ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και είπε πως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα θέμα που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί εμπόδια στη λειτουργία της αγοράς”. Μάλιστα η ΕΣΕΕ, επιμένοντας στη θέση της ότι κακώς τέθηκε στο νέο αγορανομικό κώδικα το θέμα των Κυριακών, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 6, πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η άρνηση του κ. Βενιζέλου να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της προσπάθειας του υπουργείου Ανάπτυξης και να δηλώσει κάθετα πως θα ψηφίσει τελικά αυτή την πρωτοβουλία, δημιούργησε οργή στο επιτελείο του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του επιβλέποντoς υφυπουργού κ. Θανάση Σκορδά οι οποίοι διαμηνύουν πως “δεν θα αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να διολισθήσει για μια ακόμη φορά στον λαϊκισμό”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “το ΠΑΣΟΚ με την στάση του τραβάει το χαλί κάτω από το πόδι της κυβέρνησης σε μια μείζονος ενδιαφέροντος μεταρρύθμιση”.