Κέρδη κατέγραψε την  Τρίτη, η Wall, μετά την αισιοδοξία των επενδυτών που έφεραν τα επικείμενα εταιρικά deals.

O S&P 500 έπιασε νέο υψηλό 5ετίας κλείνοντας στις 1.531 μονάδες με κέρδη 0,73%.

Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,39% στις 14.036 μονάδες.
Κέρδη  +0,68% και για τον Nasdaq που έκλεισε στις 3.214 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η Cisco Systems Inc. με άνοδο 2,24%. Ακολούθησαν η General Electric με κέρδη 1,98% και η Merck με άνοδο 1,93%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η Alcoa (-2,79%), η UnitedHealth Group (-1,15%) και η Wal-Mart Stores (-0,78%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε η είδηση ότι οι μεγάλες αλυσίδες εξοπλισμού γραφείου Office Depot Inc. και OfficeMax Inc.  βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για τη συγχώνευση τους.  Η συμφωνία, η οποία μπορεί να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, εκτιμάται πως θα προβλέπει μόνο την ανταλλαγή μετοχών.  

Στην άνοδο της Wall συνέβαλλε και η ανακοίνωση για το  κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, που  παρουσίασε βελτίωση άνω του αναμενόμενου για έκτο μήνα τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης των προσδοκιών των επενδυτών και των αναλυτών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW σκαρφάλωσε στις 48,2 μονάδες από το 31,5 τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για 35 μονάδες.

Νωρίτερα, την κατάρτιση σχεδίου για την περαιτέρω συρρίκνωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, προκρίνει η διακομματική Επιτροπή για την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Το σχέδιο προβλέπει την μείωση του ελλείμματος κατά 2,4 δισ. δολάρια, εντός της προσεχής 10ετίας. Η συρρίκνωση του ελλείμματος θα προέλθει από τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας και από την αναδιάταξη του φορολογικού συστήματος. Ωστόσο, βαρύνοντα ρόλο στο προαναφερθέν σχέδιο, διαδραματίζουν οι περικοπές των δημόσιων δαπανών.