H αγορά έπιασε τις 1.049 μονάδες ενδοσυνεδριακά και τώρα τα κέρδη περιορίζονται, καθώς ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.040 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,19%.

Η νέα προσέγγιση των υψηλών σημείων θα απαιτήσει, όπως φαίνεται,  φρέσκα κεφάλαια και άνοδο του τζίρου. 

Πάντως, οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν άνοδο για δεύτερη ημέρα. Παρά τη φαινομενική εικόνα που θέλει τις τράπεζες να μην μπορούν εύκολα να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση, οι πληροφορίες θέλουν την τρόικα να δίνει την παράταση για τις αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και καλύτερους όρους προκειμένου να συμμετάσχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Στη συνέχεια, οι τραπεζίτες ποντάρουν, στην ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και στην πρόσβαση πρώτα στην διατραπεζική αγορά και ύστερα στις αγορές κεφαλαίου. Μέχρι λοιπόν, να πραγματοποιηθεί η πρόσβαση στις αγορές, οι τράπεζες προσδοκούν ότι θα γυρίσουν την σημερινή εικόνα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όταν η οικονομία γυρίσει σε θετικό πρόσημο.

Μ΄ άλλα λόγια, η εικόνα καταστροφής που διακινείται, εντέχνως, δεν είναι η πραγματική. Καθώς οι ελληνικές τράπεζες μπορεί μεν να ζημιώσουν τους σημερινούς μετόχους, αλλά θα δώσουν κίνητρα στους νέους, θα προχωρήσουν σ ένα «κούρεμα» δανείων, προκειμένου να ξεκινήσει σε δεύτερη και τρίτη φάση η αναχρηματοδότηση της οικονομίας- η οποία δεν θα γίνει μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Από την άλλη πλευρά, θετικό στοιχείο είναι η επιστροφή του Κατάρ για τον διαγωνισμό του ελληνικού, καθώς σημαίνει ότι, το Fund έχει ήδη συζητήσει τους όρους, δηλαδή την χρηματοδότηση, καθώς είναι γνωστό ότι, πρώτα εξασφαλίζει τον δανεισμό και μετά προχωρεί σε δουλειές. Σε παρουσιάσεις βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, καθώς σήμερα θα παρουσιαστεί ο οργανισμός στην Ιντραλοτ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, άνοδο 5,87% σημειώνει η Eurobank ενώ η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται σταθερά στα 1,04 ευρώ με άνοδο 1,96%.

Στα 7,46 ευρώ ο ΟΠΑΠ με άνοδο 0,81%.  Με πτώση 1,29% η Coca- cola στα 19,84 ευρώ.

Κέρδη 0,84% για την Alpha Bank και 1,06% για την Πειραιώς. Κέρδη 0,51% για τον δείκτη FTSE40, καθώς Σαράντης και Πλαστικά Θράκης σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%.