Το ηλεκτρονικό “μάτι” του υπουργείου Οικονομικών θα παρακολουθεί πλέον με κάθε λεπτομέρεια τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με σχέδιο που δρομολογεί η κυβέρνηση. Όπως γράφει το Έθνος, οι απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων θα καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπό  την εποπτεία του τίθεται και η εξέλιξη των αποδοχών ώστε να εντοπίζονται αμέσως καταστρατηγήσεις του ενιαίου μισθολογίου, καταβολές πρόσθετων επιδομάτων και έκτακτων δαπανών.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αφορά τη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων που εργάζονται σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, φορείς, οργανισμούς κ.ο.κ.

Η πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα υπολογίζει ακριβώς τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις έκτακτες αποδοχές και τις υπερωρίες όλων των υπαλλήλων.
Ετσι πλέον το ύψος των αποδοχών δεν θα καθορίζεται από τις υπηρεσίες προσωπικού και τα λογιστήρια του κάθε φορέα αλλά κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.