Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά με τις μόνιμες ανατροπές που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, την προστασία των κόκκινων δανειοληπτών και την υιοθέτηση του λεγόμενου αποδεκτού ορίου διαβίωσης θα ζητήσει στην συνάντηση του με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα ζητήσει να μάθει την πρόοδο των εργασιών και μελετών που ήδη τρέχουν αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια καθώς και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αναφορικά με την προσπάθεια δημιουργίας του επονομαζόμενου κώδικα δεοντολογίας των δανειοληπτών.
Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στον Κώδικα Δεοντολογίας θα προσδιορίζονται οι όροι «συνεργάσιμος δανειολήπτης» και «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» ώστε με βάση αυτούς να γίνονται αναδιαθρώσεις δανείων. Παράλληλα θα συζητηθεί και η εφαρμογή μετά τον Φεβρουάριο των πρώτων πλειστηριασμών α’ κατοικίας μετά και την πρόσφατη νομοθετική αναπροσαρμογή.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.