Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Χωρίς προβλήματα, μετά την ψήφιση και του Επικαιροποιημένου Μεσοπροθέσμου Προγράμματος από τη Βουλή, εγκρίθηκε από το Euro Working Group που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, η δόση του Φεβρουαρίου των 2,8 δισ. ευρώ.

Με τα δεδομένα αυτά, στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να εισρεύσει η δόση στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

Ωστόσο φαίνεται να τροποποιείται η διαδικασία για την χορήγηση των επομένων δόσεων, καθώς η δόση του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ ενδέχεται να εκταμιευθεί μαζί με τη δόση του Απριλίου 6 δισ. ευρώ, με την νέα αξιολόγηση των ελεγκτών που καταφτάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Αυτό σημαίνει ότι αν και η δόση του Μαρτίου έχει εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο από το Eurogroup του Δεκεμβρίου, η καταβολή της θα εξαρτηθεί και πάλι από την έκθεση της Τρόικα, που θα πρέπει να ετοιμαστεί έως τέλος Μαρτίου.