Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πτώση για τρίτη εβδομάδα σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του S&P 500 από το 2012, μετά την απόφαση της Fed να συνεχίσει να πατά το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τις ανησυχίες για την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

Ο Dow σημείωσε πτώση 150 μονάδων ή 0,94% στις 15.699 μονάδες, ο  S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,62% στις 1.783 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,46% στις 4.104 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε μηνιαία πτώση 3,6%  ενώ ο εργοστασιακός Dow υποχώρησε για τον Ιανουάριο 5,3%.

Πτώση 8,3% για την Apple, μετά την πρόβλεψη κερδών που δημοσίευσε και ήταν κάτω του αναμενόμενου, ενώ η Amazon (AMZN).com κατέγραψε πτώση 7,5% καθώς οι εκθέσεις των οικονομικών της στοιχείων έδειξαν επιβράδυνση εξαγωγών.

Ζημιές 8,3% και για την Boeing που προέβλεψε πτώση στα κέρδη από την επιβράδυνση του ρυθμού των παραγγελιών jet.

Κέρδη 9% για την Caterpillar μετά την ανακοίωση εξαγωράς ιδίων μετοχών και πρόβλεψη κερδών καλύτερων του αναμενόμενου.

Το Facebook σημείωσε άλμα 15% σε τιμή μετοχής ρεκόρ των 62,57 δολαρίων. Ενώ περισσότερα από τα μισά διαφημιστικά έσοδα του προήλθαν από κινητές συσκευές, βοηθώντας σε μία αύξηση εσόδων της τάξης του 63% στα 2,59 δισ.

“Είναι ένα κοκτέιλ ρευστότητας”, ανέφερε ο David Lafferty, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς για την Natixis Global Asset Management στη Βοστόνη.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη από τη Βοστόνη, ανέφερε στο Bloomberg πως “η Fed παρέχει ένα ενδιαφέρον σκηνικό για το κεφάλαιο το οποίο εγκαταλείπει τις αναδυόμενες αγορές. Τα κέρδη ήταν σταθερά όμως οι προοπτικές είναι γενικά αρκετά αδύναμης”.

Οι μετοχές σημείωσαν πτώση καθώς τα νομίσματα της Τουρκίας και της Αργεντικής μετέφεραν την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές με κίνδυνο να μεταφερθεί και στην παγκόσμια οικονομία.

To πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την Fed οδήγησε σε αύξηση 163% τον S&P 500 από το χαμηλό 12 ετών το 2009, καθώς έσπρωχνε κεφάλαια στις αναδυόμενες αγορές, προσβλέποντας σε υψηλές επιστροφές.

“Το momentum έχει αποδυναμωθεί”, αναφέρει σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο Jim Welsh, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Forward Management LLC στο Σαν Φρανσίσκο.

“Προχωρώντας σε αυτό το έτος, πολλοί άνθρωποι μιλούν για μία συγχρονισμένη ιστορία της ανάπτυξης. Μπορώ να τη δω αργότερα αυτό το έτος όταν οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι σε σχέση με τις προσδοκίες τους”, σημείωσε.