Ορατές είναι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βίλχελμ Μόλτερερ, οι πρώτες ενδείξεις ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού αποδίδουν.

Όπως αναφέρει ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wiener Zeitung, ήδη αρχίζει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, που αποτελεί «το πραγματικό νόμισμα για την οικονομία».

«Εάν συνεχίσει να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η ευρωπαϊκή πολιτική είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τότε θα επιστρέψουν και οι επενδύσεις, καθώς χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχουν επενδύσεις», υπογραμμίζει, ενώ κάνει ειδική αναφορά στα προγράμματα που διαθέτει η ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ παραδέχεται πως τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν αρκετές επενδύσεις, διότι, όπως σημειώνει, εάν είχαν γίνει, δεν θα υπήρχε η οικονομική κρίση και τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν λάθος να δημιουργηθεί πάλι δημόσιο χρέος για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις, για παράδειγμα στις υποδομές, διότι δεν μπορεί κάτι να καταπολεμείται με τη θεραπεία η οποία οδήγησε στο πρόβλημα.