Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Κατά 2,6% υποχώρησε το ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2012, επιβεβαιώνοντας ότι η οικονομική ύφεση περιορίζεται. Αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο, στο οποίο περιορίζεται ο ρυθμός συρρίκνωσης του ΑΕΠ (α, τρίμηνο: -5,5%, β΄ τρίμηνο 3,7%, γ’ τρίμηνο 3% και δ’ τρίμηνο 2013 στο 2,6% του ΑΕΠ). Μάλιστα ήταν ο χαμηλότερος ρυθμός συρρίκνωσης που καταγράφεται από τότε που η χώρα εντάχθηκε στο μνημόνιο, το 2010. 

Τα σημερινά στοιχεία φέρνουν την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το σύνολο του 2013 στο 3,7%, έναντι αρχικής πρόβλεψης από την τρόικα για 4,2%. Η ελληνική πλευρά εκτιμούσε 3,8%. Αποτέλεσμα αυτής της απόκλισης ήταν ο “επίσημος πήχης” να τοποθετηθεί στο 4%.

“Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες” αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα στοιχεία του ΑΕΠ το υπουργείο Οικονομικών.

Πληθωρισμός

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στο -1,5% από +0,2% τον Ιανουάριο του 2012.  Σε σύγκριση µε τον ∆εκέµβριο 2013, παρουσίασε µείωση 1,2%. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ