Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd 19:10) 

 Μόνο ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε σαφή κατεύθυνση σήμερα, κλείνοντας με κέρδη, την ώρα που οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες παρέμειναν με μικρές διακυμάνσεις στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα, αποτιμώντας αρνητικά κυρίως τα μακροοικονομικά στοιχεία που δόθησαν στη δημοσιότητα.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW της Γερμανίας απογοήτευσε τους επενδυτές, με τους αναλυτές να έχουν ήδη προχωρήσει σε μερική αναθεώρηση των θέσεων τους για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,89% στις 6.796 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 9.660 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,10% στις 4.331 μονάδες.

Ο σύνθετος δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,13% στις 334,66 μονάδες.

H Inditex κατέγραψε απώλειες 2,5% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Citigroup. Η Centrica υποχώρησε 2,1% μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την UBS. Η Casino (CO) Guichard-Perrachon σημείωσε άνοδο 4,4% μετά το άλμα κατά 18% στα κέρδη του 2013. .

Ο Stoxx Europe 600 υποχώρησε 0,1% στις 334,12 μονάδες στο Λονδίνο. Ο δείκτης κατέγραψε χθες κέρδη εν μέσω ενός ράλι στις μετοχές των real estates και των εξορυκτικών. Τα futures του Standard & Poor’s 500 υποχώρησαν 0,1%. Ο MSCI Asia Pacific σκαρφάλωσε 0,9%.

Οι οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία κατέγραψαν πτώση το Φεβρουάριο του 2014, υποχωρώντας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σηματοδοτώντας την ανησυχία ότι οι εύθραυστες οικονομίες των γειτονικών χωρών θέτουν σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Ο δείκτης ZEW του Οικονομικού Κλίματος μειώθηκε κατά 6,0 μονάδες και ανέρχεται πλέον στις 55,7 μονάδες (ιστορικός μέσος όρος: 24,5 μονάδες). Τον Ιανουάριο ο δείκτης κατέγραψε άνοδο στις 61,7 μονάδες και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ελαφρά μείωση τον Φεβρουάριο στις 61,5 μονάδες.

 Απώλειες και για τις δύο μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες της Γαλλίας και της Ελβετίας, Lafarge (-3,2%) και Holcim (-0,9%) αντίστοιχα. Η Goldman Sachs υποβάθμισε σε “πώληση” τη σύσταση των δύο εταιριών.

Στον αντίποδα η Hochtief, η οποία ενισχύθηκε κατά 4,8%, με την αγορά να υποδέχεται την αναβάθμιση σε “αγορά” της σύστασης της από την Goldman Sachs.