Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Eντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία τωβν ετήσιων περικοπών στις θέσεις εργασίας του Ομίλου Goldman Sachs, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων, την ίδια ώρα που το τμήμα διαπραγμάτευσης μετοχών ετοιμάζεται για μεγαλύτερες περικοπές από το τμήμα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος.

Η τράπεζα συνήθως καταργεί το 5% των πιο αδύναμων εργαζομένων της, αλλά τώρα οι περικοπές αναμένεται να είναι βαθύτερες σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς, με ασθενικά κέρδη. Ο αριθμός των μετοχών που τέθηκαν σε διαπραγμάτευση στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έχει μειωθεί φέτος κατά 7,2%.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι περικοπές θα είναι μικρότερες του 5% και δεν θα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου περικοπών.

Η Morgan Stanley, η Bank of America, η Citigroup και η UBS, έχουν  επίσης προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού τα περασμένα έτη, μετά τη συμπίεση εσόδων σε μια πλειάδα δραστηριοτήτων, ενώ, την ίδια ώρα τα κόστη αυξάνονται.

Την τελευταία διετία, η Goldman μείωσε το εργατικό δυναμικό κατά 9% ή κατά  3.300 εργαζομένους. Ο νέος επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών, Harvey Schwartz, ανέφερε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι  το να απολύει μια τράπεζα περισσότερους υπαλλήλους μπορεί να είναι ο τρόπος να έχει μεγαλύτερη απόδοση κεφαλαίων για τους μετόχους.

Πέρυσι, η καθαρή θέση της Goldman’s ήταν στο 10,7%, πολύ κάτω ωστόσο από τα επίπεδα άνω του 30% της περιόδου πριν από την κρίση. Σύμφωνα με τον Schwartz, οι περσινές αποδόσεις της δεν φαίνονται αισιόδοξες σε μακροπρόθεσμη βάση.