Στην Αθήνα και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εδώ και καιρό κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο διάσημος διαχειριστής της Appaloosa Management, David Tepper, είχε βγάλει πολλά λεφτά ποντάροντας στα ελληνικά ομόλογα.
Η λίστα του Forbes με τους διαχειριστές του smart money που έβγαλαν τα περισσότερα το 2012, δίνει μια πιο σαφή εικόνα για το ύψος των χρημάτων για τα οποία μιλάμε.
Όπως αποκαλύπτει το Forbes, το μεγαλύτερο hedge fund του Tepper έδωσε καθαρές αποδόσεις σχεδόν 30% την περασμένη χρονιά. Ο ίδιος ο διαχειριστής, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους που έχουν περάσει ποτέ από τη βιομηχανία των hedge funds, έβγαλε 2,2 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή της λίστας του περιοδικού.
Ο Tepper έγινε διάσημος το 2009, όταν άρχισε να αγοράζει επιθετικά μετοχές αμερικανικών τραπεζών, όπως είναι η Bank of America, την ώρα που αυτές πάσχιζαν να ανακάμψουν από τη χρηματοοικονομική κρίση. Πόνταρε στην εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία και ο χρηματοοικονομικός της κλάδος δεν θα κατέρρεαν. Και δικαιώθηκε, με το συγκεκριμένο trade να θεωρείται σήμερα θρυλικό.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.