Τιμή-στόχο 7,5 ευρώ ανά μετοχή δίνει η Alpha Finance στον Μυτιληναίο, επαναλαμβάνοντας τη σύστασή της για υπεραπόδοση στη μετοχή, χάρις στις αυξημένες ταμειακές ροές και το χαμηλό χρέος της εταιρείας, την ισχυρή παρουσία της ΜΕΤΚΑ, τη βελτιωμένη διαχείριση του κόστους στην Aluminium και τη σχετικά σταθερή αγορά ενέργειας.
Η Alpha προβλέπει άνοδο της μετοχής του Μυτιληναίου κατά 16% . Η αναλογία καθαρού χρέους προς EBITDA θα φτάσει το 1,5 το 2014 αλλά αναμένεται να μειωθεί κάτω από το 1 το 2016. Σύμφωνα με την Alpha, ο Μυτιληναίος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την οικονομική του ισχυροποίηση είτε προσπαθώντας να προστατευτεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είτε προχωρώντας σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Για τη ΜΕΤΚΑ η Alpha Finance αναβαθμίζει την τιμή – στόχο στα 14,5 ευρώ ανά μετοχή από τα 13,6 και δίνει σύσταση “υπεραπόδοσης” από “ουδέτερη” που ήταν πριν, κυρίως χάρις στην αύξηση των αποθεματικών της εταιρείας. Σύμφωνα με την Alpha, η ΜΕΤΚΑ θα έχει άλλη μια πολύ καλή χρονιά το 2014 καθώς τα projects της στη Συρία προχωρούν παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία κατάφερε να κλείσει νέα συμβόλαια σε νέες αγορές το 2013. Ως αποτέλεσμα, το καθαρό ρευστό της εταιρείας θα φτάσει τα 180 εκατ. Το δημοσιονομικό έτος του 2014.
Ο όμιλος ετοιμάζεται για ομολογιακή εκδοσης της τάξης των 300 εκατ. ευρώ που αναμενεται να αποτελέσει ένα benchmark για την συνέχεια. Το ύψος του επιτοκίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι συνθήκες στην ομολογιακή αγορά βελτιώνονται συνεχώς.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.