Οικονομία

Boeing Black: Το τηλέφωνο σας θα αυτοκαταστραφεί!

  • karamagkali


Η Boeing αποκάλυψε χθές ένα smartphone που φαίνεται να προέρχεται κατευθείαν από ταινία του James Bond.

Η Boeing αποκάλυψε χθές ένα smartphone που φαίνεται να προέρχεται κατευθείαν από ταινία του James Bond.
Παράλληλα με τις κλήσεις ασφαλείας, κάθε προσπάθεια παραβίασης της συσκευής διαγράφει όλα τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα και καθιστά την συσκευή ανενεργή.

Σε επιστολή του προς την αμερικανική FCC (Federal Communications Commission) o Μπρους Όλκοτ, σύμβουλος της Boeing, κάνει λόγο για μία συσκευή που αναπτύσσεται για λογαριασμό, πέραν κυβερνητικών υπηρεσιών, και εταιρειών που εργάζονται με φορείς «οι οποίοι σχετίζονται με την άμυνα και την εθνική ασφάλεια», με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι επικοινωνίες των εργαζομένων τους θα είναι ασφαλείς.
«Η συσκευή θα προωθηθεί έτσι ώστε τεχνικές και επιχειρησιακές πληροφορίες σχετικά με αυτήν δεν θα γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό» σημειώνεται σχετικά.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέσω των αρχείων της FCC, το τηλέφωνο της διάσημης εταιρείας του χώρου της αεροναυπηγικής βιομηχανίας φαίνεται να υποστηρίζει δύο κάρτες SIM και να συνεργάζεται με δίκτυα GSM, WCDMA και LTE. Επίσης, διαθέτει δυνατότητες Bluetooth και WiFi, ενώ φέρει και HDMI port.
Μέχρι στιγμής λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές από την κατασκευάστρια εταιρία, που να αφορούν τους παρόχους δικτύων, την τιμή ή την ημερομηνία διάθεσης του, ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει την διάθεση του σε πιθανούς αγοραστές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση στο site της Boeing, η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορεί να συνδεθεί με βιομετρικούς αισθητήρες ή με δορυφόρους. Επίσης άλλες προσθήκες μπορούν να επεκτείνουν την διάρκεια της ζωής της μπαταρίας ή να κάνουν χρήση της ηλιακής ενέργειας.