Σχέδια να δημιουργήσει τις προοπτικές εκείνες που θα καταστήσουν δυνατή τη σύνδεση στο διαδίκτυο σ’ όλο τον πλανήτη εξετάζουν οι άνθρωποι του Facebook.
Οι επικεφαλής του Facebook βρίσκονται σε συνομιλίες για την αγορά της εταιρείας κατασκευής drone, Titan Aerospac.
Η Titan Aerospace κατασκευάζει ηλιακά drones με την δυνατότητα να πετούν ασταμάτητα για 5 χρόνια χωρίς να χρειάζονται προσγείωση για ανεφοδιασμό, πράγμα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει το Facebook για να κάνει δυνατή την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περιοχές που δεν έχει μέχρι στιγμής καταστεί δυνατό.
Περίπου 5 δισ. άνθρωποι πιστεύεται ότι δεν έχουν πρόσβαση στο internet λόγω έλλειψης υποδομών, με το εγχείρημα να στρέφεται πρώτα προς την Αφρική.
Η κίνηση αυτή είναι μέρος του Facebook’s Internet.org initiative, που έχει σκοπό να “απλώσει” το ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη.
Όπως αναφέρει το TechCrunch η συμφωνία θα φτάσει τα 60 εκατ. δολάρια.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.