Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές σήμερα, ωστόσο οι συναλλαγές παρέμειναν υποτονικές ενόψει της ανακοίνωσης των θέσεως εργασίας στο μη αγροτικό τομέα στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές αξιολογούν τις ειδήσεις που έρχονται από την Κριμαία ενώ παράλληλα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βλέπει την πρώτη επίσημη αδυναμία αποπληρωμής εγχώριου ομολόγου.
Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,3% στο Τόκιο, επεκτείνοντας το παγκόσμιο ράλι που πρόσθεσε 523 δισ. στην αγορά των μετοχών μέχρι χθες. Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωσε άνοδο 0,2%, ο Nikkei έκλεισε σε υψηλό πέντε εβδομάδων ενισχυμένος κατά 0,92% στις 15.247,07 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές σημείωσαν μικρές μεταβολές. Τα futures του Standard & Poor’s 500 σημείωσαν άνοδο 0,1% και η απόδοση του αυστραλιανού ομολόγου κατέγραψε άνοδο σε υψηλό δύο εβδομάδων.
Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα στο τέλος της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων. Τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στα 323.000 στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τρεις μήνες, ενώ οι νέες παραγγελίες για τα εργοστασιακά αγαθά των ΗΠΑ μειώθηκαν τον Ιανουάριο.
Τα blue-chips του Dow κέρδισαν 0,4%, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,2% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,1%.
Η Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τους τόκους ενός ομολόγου, που λήγει σήμερα. Η εταιρία επιρρίπτει την ευθύνη στην αποτυχία της συμφωνίας πώλησης μιας μονάδας ενέργειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Xinhua News Agency.
Στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωσε μικρές μεταβολές, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε άνοδο 0,2%.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.