Κατά 50% αυξάνει την τιμή στόχο για τα ΕΛΠΕ η Barclays μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας και την ανεβάζει στα 9 ευρώ από 6 ευρώ που ήταν πριν. Η σύσταση παραμένει “Equalweight”

Στην έκθεσή της η Barclays αναφέρει ότι τα ΕΛΠΕ κατόρθωσαν κάτι σπάνιο στον κλάδο διύλισης. Να παραδώσουν στην ώρα τους και εντός του προϋπολογισμού ένα project αναβάθμισης, μια εξέλιξη που δεν ήταν αναμενόμενη με αποτέλεσμα να οδηγεί σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή του 2013 κατά περίπου 90%.

Ο οίκος επισημαίνει ότι το ευρύτερο περιβάλλον διύλισης σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη πτώση της ελληνικής οικονομίας, εξακολουθούν να δημιουργούν δυσκολίες, όμως τα ΕΛΠΕ είναι πλέον σε πολύ καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτές, απ’ ότι ήταν πριν από έναν χρόνο.

Η Barclays σημειώνει πως οι επόμενοι 24 μήνες θα είναι μία περίοδος αναδιάρθρωσης και προσαρμογής για τα ΕΛΠΕ με στόχο κυρίως τη μείωση των επιπέδων χρέους πριν οποιαδήποτε επιστροφή μετρητών στους μετόχους. Γι αυτό και δεν περιμένει οποιοδήποτε ενδιάμεσο μέρισμα για φέτος.

Η Barclays εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή το 2013 θα διαμορφωθούν στα 0,88 ευρώ από 0,71 ευρώ το 2012. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν στα 271 εκατ. ευρώ  (από 216 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο) και τα EBITDA 121 εκατ. (από 73 εκατ.). Επίσης περιμένει τα συνολικά δάνεια της εταιρείας να μειωθούν στα 2,5 δισ ευρώ από 2,758 δισ το 2012.