Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η μετάλλαξη του bull market στα ομόλογα σε ένα bull market στις μετοχές καθώς και ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι ασυνήθιστα βραδύς, εκτιμά η Chevreux στην ανάλυση της για τις αγορές το 2013.

Σύμφωνα με την επενδυτική, ένας απ’ τους κυριότερους λόγους είναι ο περιορισμός που παρατηρείται στην αύξηση της πίστωσης μεταξύ του τραπεζικού συστήματος.

Όπως καταδεικνύει και το γράφημα, η νομισματική επέκταση στην Ευρωζώνη έχει αυξηθεί φέτος. Από την άλλη όμως η ανάπτυξη της καταναλωτικής πίστης σημειώνει νέα ιστορικά χαμηλά!

Ως εκ τούτου η Chevreux εκτιμά ότι η αποκατάσταση της δανειοδότησης προς τις επιχειρήσεις θα είναι επίσης αργή. Οι αγορές ομολόγων θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν το χρηματοδοτικό κενό για τις μεγάλες εταιρείες.